Over

 

De Jonge Westermannen is het komisch duo dat bestaat uit Basz de Jonge en Richte Westerman. Samen maken, spelen en produceren zij van theater tot muziek en van film tot presentatie. Dit alles op hun eigen humoristische en interactieve manier.

De heren zijn goed op elkaar ingespeeld en improviseren op deze wijze de avond, dag of hoe laat het ook moge wezen, aan elkaar. Het aanbod van De Jonge Westermannen bestaat uit het presenteren van festivals, vergaderingen of een evenement van andere gading. Ook spelen zij met hun ‘Ben ik geschikt voor … show’ langs verscheidene universiteiten, kroegen en dorpshuizen met een jaren ‘80 look door heel het land. Ook maken ze acts op maat voor elk evenement. Denk aan straattheater en interactieve comedyshows die aansluiten op het thema van het evenement.

Basz de Jonge

Naast zijn werkzaamheden met Richte Westerman timmert Basz de afgelopen jaren aan de weg als acteur. Hij speelde bij verschillende theater gezelschappen als theater de Steeg en theater Traxx, kroop in de (hoofd)rol van Mozart en speelde hij in verschillende landelijke commercials (Abn Amro, Eurojackpot, InShared). Ook verleend hij zijn stem aan het inspreken van radiocommercials en doet hij de leadvocalen van de band ‘Vicors Village’.

Ik ben me er van bewust dat Richte de knapste van ons is. Maar hey, iemand moest de grappigste zijn.

 

Richte Westerman

Richte Westerman begaf zich al op jonge leeftijd op het creatieve pad. Na
jaren bij de theaterschool in Winschoten rond te hebben gelopen begon hij op 15-jarige leeftijd radio te maken bij het plaatselijke radiostation waar hij Basz de Jonge ontmoette. Niet lang daarna begonnen ze samen te werken aan een radioprogramma en begonnen de verschillende werkzaamheden voor De Jonge Westermannen. Naast comedyacteur en presentator is Richte Westerman o.a. werkzaam als gitarist van de band ‘Victors Village’ .

Ik ben me ervan bewust dat Basz de dikste van ons twee is.

 

Advertenties